the 5 step program for

healing sensuality

een liefdevolle benadering om je seksualiteit te herwinnen

Kom weer in contact met je sensuele zelf

Een gecombineerd online & offline, evidence based, persoonlijk ontwikkelingsprogramma om je lichaam en brein te trainen om weer in contact te komen met je sensuele zelf door mindful practices te introduceren in je dagelijkse routine.

 

Een wetenschappelijk bewezen methode die wereldwijd gebruikt worden in seksuologische hulpverlening en derde generatie gedragstherapie voor meer heling, zin, plezier, vrijheid en vervulling in én buiten de slaapkamer.

 

Was ik dit maar jaren eerder tegen gekomen!”

 

Chloé (niet haar echte naam) kwam bij Sensual Glow met de vraag hoe het kwam dat ze zoveel minder zin in seks heeft dan ze vroeger had. Ze maakte zich zorgen dat als dit niet snel beter zou worden, haar relatie onherstelbare schade zou oplopen.

Dit 5 stappen programma leert vrouwen seksualiteit te omarmen met zelfvertrouwen en plezier en is met name geschikt als je op je pad bent in trauma heling.

 

Ook in de transities die bij de verschillende levensfases horen, bijvoorbeeld (na) zwangerschap of geboorte of (peri)menopauze.

 

Of uitdagingen waarover je te horen hebt gekregen bij de dokter of seksuoloog die gebaat zijn met meer lichaambewustzijn, mindfulness, ontspanning en oefening.

 

 

Healing Sensuality rust op effectieve principes, is toegepast en vooral heel fijn om te doen.

 

 • De vijf stappen van dit programma zijn overzichtelijk en de principes zijn makkelijk te begrijpen.
 • Iedereen kan de opdrachten, oefeningen en reflecties naadloos integreren in een dagelijkse routine (ook bij een druk programma!).
 • Na een tijd zullen alle oefeningen als vanzelf aanvoelen en wortelen in je ritme.
 • Het programma is opgedeeld in heldere lessen en opdrachten met voldoende achtergrond. Het is dus altijd duidelijk wat je moet doen en op welke dag.
 • Elke oefening brengt ruimte en wordt in de praktijk ervaren als heel fijn.

 

“This life is mine alone.
So I have stopped asking people for directions to places they’ve never been.”

 

– Glennon Doyle

Meer sensualiteit en vrijheid

 

Wat ik leerde van de duizenden verhalen die ik hoorde binnen Sensual Glow, is dat tussen plezier en vrijheid in sensualiteit en seksualiteit en vastzitten vaak een vorm van pijn staat.

Pijn die voor ieder net anders is.

Pijn betekent soms willen voldoen aan conditioneringen en verwachtingen, soms is het trauma of het ervaren van verlies, pijn in je lijf, hart of ziel, soms is het de pijn van het niet weten, vastzitten of pijn kan zijn simpelweg te veel stress en diffusie.

Wat we doen als we pijn hebben, is het zoeken naar een oplossing om zo snel mogelijk van die pijn af te komen. Als dit niet één, twee, drie lukt, balen we ook nog eens ontzettend van onszelf.

Al snel komen we in een neerwaartse spiraal van je niet voelen zoals je je wilt voelen, daar een oordeel over hebben wat uiteindelijk resulteert in een gevoel van onmacht. Het probleem dat we hadden wordt groter en groter omdat deze consequentie langzaam sijpelt in de manier waarop je communiceert, je jezelf waardeert en de manier waarop je er mee omgaat.

Hoe we seks beleven is niet iets waar veel over gepraat wordt. De kans dat je hier pratend aan de keukentrafel van af komt, is nagenoeg nihil.

“Dit programma leert jou om jezelf te helen”

 

Dit motiveerde mij om een programma te ontwerpen wat jou zelfstandig leert om jezelf te helen. Simpele stappen die jou faciliteren om te voelen wat er nu echt speelt, uit de neerwaartse negatieve spiraal te blijven en opnieuw te leren kiezen.

De stappen van dit programma is er om de interne relaties op te schonen en meer verbinding te vinden zodat je in contact met je verlangens staat en deze ook zelf kunt realiseren.

Ik voel zoveel opluchting….

 

Ariane (niet haar echte naam) kwam met de vraag hoe ze door oud trauma heen kon bewegen. Haar eerste relatie was, volgens eigen zeggen, zo schadelijk geweest, dat ze zich nooit helemaal kon ontspannen.

dit programma is een roadmap om jezelf te leren helen

 

Een paar kleine veranderingen in je dagelijkse routine brengen grootse veranderingen.

Dat weten we allemaal.

In je sensualiteit en seksualiteit is dit niet anders. Het gaat over de manier waarop we onszelf zien, hoe we ons lichaam, gevoel en gedachten ervaren én welke keuzes er gemaakt moeten worden die ons het beste dienen in plaats van tegenwerken. De roadmap structuur van dit programma helpt jou daarbij.

Je zult ervaren dat je terug in de driverseat terecht komt. Je zult ook ervaren dat je de roadmap in andere gebieden van je leven ook kunt inzetten.

 

“What you practise grows stronger.”

– Shauna Shapiro

Business strategen en marketing goeroes vertellen dat dit de plek op mijn salespagina is waar ik moet zeggen  dat de plek waar jij nu je nu bevindt zo bar en boos is, dat je echt een instantaan met een ‘ gas erop oplossing’ moet komen om zo snel mogelijk uit dit verschrikkelijke gevoel te komen. En heeeeeee wat toevallig!!!! Ik heb die oplossing.

mijn boodschap is zachter
(sorry, marketeers)

 

Nee. Ik zou je alleen willen zeggen dat dit programma echt werkt. Dat het werkt omdat de methodes bewezen zijn. En ik wil je zeggen dat het warm, veilig en vriendelijk van aard is. (Wat overigens niet wil zeggen dat het niet confronterend of zwaar kan voor jezelf zijn bij tijden).

Die zachtheid is een fundamenteel deel van dit programma.

De pijlers van het programma

 

Het model in dit programma rust op twee peilers.

Grondhouding:

Circle of kindness & curiosity

 

We leren een nieuwe interne grondhouding aan. Met zachtheid en nieuwsgierigheid leren we kijken, voelen en denken naar ons verlangen en ervaren. Het op de juiste manier aanleren van deze grondhouding is het meest transformerende aspect van persoonijke groei.

Helingsmodel:
Pentagone of healing

 

Als tweede pijler zal je het helingsmodel “Pentagone of healing” ontdekken. Een eenvoudig model waarin we verschillende stappen maken om situaties, jezelf, je gevoel, Body- Mind te bekijken.

The Circle of Kindness & Curiosity

 

Wat nu als ik jou vertel dat je jezelf mag ontslaan van het gevoel dat je keihard moet werken om te voldoen aan de normen die de omgeving en/of jijzelf aan je opgelegd hebt?

 

Wat nu als de eerste stap wordt dat we de pauze knop indrukken van de gedachte dat er NU een oplossing moet komen voor alles wat je niet bent of niet voelt?

Moeilijk voor te stellen, want we denken dat wanneer we onze drive tot verandering loslaten, we nooit op onze gewenste bestemming zullen komen. Zelf compassie wordt daardoor het laatste wat we kiezen in tijden van pijn en storm.

In onze onmacht vallen we meestal terug in onze aangeleerde copingstrategieën die niet-effectief en soms zelf schadelijk kunnen zijn voor onze eigenwaarde en (interne) relaties.

The Circle of Kindness & Curiosity brengt een radicale verandering in je gebruikelijke patronen.
Zij helpt jou de interne verhoudingen te veranderen tot de situatie en gevoelens waarin je je bevindt.

Je zult hier je hele leven lang op elk aspect van je leven ontzettend veel aan hebben.

 “Self-compassion does more than just help us feel better. It provides us the liferaft we need to navigate through the tough times. By deepening our self-compassion, we discover untapped reserves of strenght,resilence, andwisdom that help us survive the storm, and we strenghten our resources to better navigate future storms. This is one of the alchemical powers of self-compassion: it stimultaniously soothesthe negative and grows the positive.’

– Dr. Shauna Shapiro

Pentagone of healing

 

Hoe de pentagone of healing samenwerkt met jouw Sensual Self

Healing Sensuality is gebaseerd op een helings- en groeimodel dat verder gaat dan de traditionele, doelgerichte modellen die voornamelijk de cognitie aanspreken.

Binnen de pentagone of healing gaan we werken met de Body – Mind connectie.

De stappen zijn zo opgebouwd dat het glashelder voor je wordt wat sensualiteit en seksualiteit nou écht voor jou betekent. Wat passend bij jou is én wat jouw stappen zijn om te groeien naar wat je verlangt.

Je wordt minder beïnvloed door wat een ander van je verwacht of het plaatje dat op social media geschetst wordt, waar jij je misschien wel helemaal niet thuis bij voelt.

Je zal je vrij voelen om het liefdesleven van je dromen te bouwen binnen de zachtheid en heelheid van jouw zijn.

 

Wie leert werken met The Circle of Kindness & The Pentagone of Healing heeft een duidelijke strategie in handen om elke keer weer opnieuw te kunnen kiezen voor een effectieve en positieve benadering om je sensualiteit en seksualiteitsbeleving te kunnen helen!

 

Observe – Align – Heal – Integrate – Evolve

Programma Curriculum

Klik op elk item om meer te lezen

Hoofdstuk 1: Stap in de Circle of Kindness & Curiosity

Jouw reis begint met het scheppen van de ideale omstandigheden om jouw Sensual Self te voorschijn te laten komen. Guusje Wannet neemt je mee en laat je de methode zien waarmee jij jouw persoonlijke roadmap naar een beter seksleven gaat inrichten.

Bevat onder andere:

 • De 2 hoedanigheden van de circle. Kindness als een grondhouding in de eerste plaats naar jezelf en nieuwsgierig naar waar de ruimte, die daardoor ontstaat, zich mee zal vullen. Want gevuld wordt hij!
 • Hoe bekijk je je liefdesleven in haar totaliteit: Door gebruik te maken van de Sensual Glow methode zal je ontdekken in welke gebieden van je liefdesleven je excelleert en welke de meeste aandacht nodig hebben.
 • Hoe wérkt de Circle of Kindness & Curiosity?: Leer het jezelf te gunnen om in de circle te stappen door begrip te krijgen over de werkzame principes van de Circle.
 • Hoe zet  je de Circle voor je aan het werk: Ontdek hoe de kracht van de circle of kindness in te zetten is en direct voelbaar werkt. 
Hoofdstuk 2: Stap één - Observe

Door langzaam de focus te verschuiven van de Ervaarder naar de Observator leg je de onbewuste verhalen bloot die je jezelf, of je omgeving jou vertelt.

Bevat onder andere:

 • Observeer je gedachtes: Word je bewust van de processen die je gedachten vormen. Laat de analyse los en observeer wat er gebeurt.
 • Observeer je gevoel: Ontwar de wirwar aan emoties die door je heen beweegt en onscheid wat er toe doet en wat niet. Wat echt is en wat niet.
 • Observeer je (Fysieke) Gewaardwording: Wat vertelt je lichaam je? Hoe komt de wereld tot je? Wat zijn de sensaties en prikkels op basis waarvan je je mening over de wereld vormt.
 • De verrassende kracht van “Het er zijn”
Hoofdstuk 3: Stap twee - Align

Herneem de controle over jouw sensualiteit door zeker te weten dat je lichaam, je gevoel en je denken op elkaar afgestemd zijn. In deze stap ontdek je hoe je angst en onzekerheid verandert in eindeloze mogelijkheden door het stellen van eenvoudige vragen aan jezelf.

Bevat onder andere:

 • Begrijp de essentie van de vraag: “Is mijn lichaam aan boord?”
 • Ontrafel de clues die je emoties je geven: De aard van jouw emoties maakt ze zeer geschikt als indicator van jouw alignment.
 • Hoe je je denken inzet op een manier dat het werkelijk vruchtbaar is: De kracht van je denken wordt vele malen groter als ze afgestemd is op (de sensaties van) je lichaam en de doelgerichtheid van je emoties.
 • Als je niet in alignment bent: Hoe zachtheid en liefheid naar jezelf de snelste weg is naar afstemming.
Hoofdstuk 4: Stap Drie - Heal

Dit is de stap waar het helen echt begint. Je heelt door Radical Self Acceptance. Acceptatie is het tegengif tegen lijden. Door te vertrouwen op de circle of kindness & Curiosity leer je de staat waarin je verkeert te accepteren en hem voor je te laten werken.

Bevat onder andere:

 • Mindfull exposure: Deze techniek helpt je de beloning van je pijn te voelen.
 • Stop met indirect te bepalen: Ontmoet waar je nu bent.
 • De kunst van spirituele shapeshifting: Gebruik dit prachtige proces van omarming om de energie te richten op gebieden in je leven die achterblijven. Om ze te versterken, verbeteren en op te tillen op een harmonieuze manier.
 • Hoe geef je je over aan het goede dat het leven jou te bieden heeft: Leer om de juiste, empowering, vragen te stellen opdat je je kan overgeven aan de grotere visie waarop jouw leven gestoeld is.
Hoofdstuk 5: Stap vier - Integrate

In deze stap maken we plannen. De realisatie dat onderhoud het beste middel is voor blijvende verandering maakt het mogelijk om deze te omarmen en er van te genieten. De focus ligt op manieren vinden om je practise te continueren.

Bevat onder andere:

 • Opzetten persoonlijke rituelen: Op basis van de oefeningen die voor jou het beste werken stel je je eigen practise samen.
 • In contact blijven met je weerstand: Daar waar je de meeste weerstand voelt zitten de grootste lessen verborgen. We gaan de parels hiervan oogsten!
 • Zet jezelf op voor succes: Het zijn de kleine verschillen die alle verschil maken. Je leert je eigen feedback te maken waardoor de spiraal de juiste kant op draait.
 • Word accountable: Je leert jezelf vertrouwen en bouwen op jezelf. Je zal trots worden op wie je bent en haar met open armen elke dag ontvangen.
Hoofdstuk 6: Stap Vijf - Evolve

De veiligheid die je in stap 1 tot en met 4 hebt gecreëerd vormt de basis vooor sterke, nooit stoppende persoonlijke groei. Het model kan je keer op keer inzetten om de processen van verwarring, onzekerheid en pijn om te zetten in positieve energie die jou voedt en doet bloeien.

Bevat onder andere:

 • Visualisatie van verlangen: Hoe jij wil dat jouw sensuele leven vorm krijgt vormt de basis van al jouw groei.
 • Zintuiglijk realiseren: Het verwerkelijken van jouw wensen door de kracht van jouw zintuigen in te zetten.
 • Hoe vervang je ploeteren door moeiteloze verandering?: Door de Pentagone of healing te leren in te zetten breng je een vliegwiel op gang waar je energie uit kan trekken op de momenten dat jij ze het hardst nodig hebt.
 • Uitnodigen van acties: Het begrijpen wat het verschil tussen reageren en acteren is maakt alle verschil tussen “krijgen wat je denkt dat je wil” en “het leven leiden waarvoor je bestemd was het te leiden”
Hoofdstuk 7: Terugkeer naar het programma

Dit programma kan je één keer doen en je zal groot verschil merken. De ervaring leert dat mensen keer op keer terugkomen om andere gebieden in hun leven aan te pakken. In dit hoofdstuk ontdek je hoe je het meest aangenaam en effectief je het programma inzet als je terugkeert.

Bevat onder andere:

 • Begrijp je bewustzijn: Ontdek hoe je je hoogste staat van bewustzijn kan gebruiken om de route steeds effectiever af te leggen.
 • De 3 vormen van verandering: Spoor de levensveranderede krachten op die diep in jouw essentie besloten liggen. Zet ze aan het werk zodat jij er de opbrengst van kan hebben.
 • Wensen vs Realiseren: Als je de voordelen van een actieve verandering eenmaal gevoeld hebt realiseer je je dat dat je dit vaker kan. Vaker en makkelijker.

Verbeter je persoonlijke groei met behulp van Sensual Glow’s revolutionaire leerplatform

 

Het platform van Sensual Glow combineert persoonlijke aandacht met hoogtransformatief online leren en maakt een van werelds beste teachers in het veld bereikbaar voor jou.

Guusje Wannet

Guusje is van huis uit Sociotherapeut, Cognitief Gedragstherapeut en Relatie coach. En heeft al zo’n 10 jaar een liefdesaffaire met sensualiteit, seksualiteit in combinatie met persoonlijke ontwikkeling.  Zij bestudeerde zowel de wetenschappelijke benadering die zich voornamelijk richt op probleemgerichte behandeling (sexuologie & MBCT) als holistische spirituele tradities (Tantra & Taoïsme) die zich richten op beleving, persoonlijk groeien en vitaliteit.

Guusje heeft jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van mensen en koppels. het organiseren en hosten van events, retreats en magische Sisterhood Circles.

Veiligheid, professionaliteit en compassievolle interacties zijn kernwaarden van haar werk.

Het beste platform in het veld: SensualGlowSchool

Gebruikt door de meest ambitieuze en kritische mensen en bedrijven. Micro leren is de ultieme persoonlijke groei oplossing voor mensen die het druk hebben. Door de stof in kleine stukken aan te bieden en oefeningen aan te bieden die geïntegreerd kunnen worden in een steeds veranderende dagelijkse routine garandeer je geweldige resultaten met weinig inspanning.

Note: Hiernaast een inkijkje bij één van de Sensual Glow online programma’s!

Hoe werkt Healing Sensuality?

Stap 1. Schrijf je in

 

De inschrijving van Healing Sensuality is nu open. De inschrijving gaat twee keer per jaar open. Het programma start op 25 februari. De 1 op 1 sessies met Guusje plannen jullie samen in.

Stap 2. Je krijgt bij opening toegang tot de lessen, meditaties en visualisaties

 

Je kan het programma gebruiken op de manier die bij jou past. Als je rustig aan wil doen en de kat uit de boom wil kijken dan is dat ok! Als je er vol in wil duiken en kopje ondergaan dan biedt het programma je daar meer dan genoeg ruimte voor.

Stap 3. Start onmiddelijk met groeien

 

20- 30 minuten per dag is alles wat je nodig hebt om de lessen, oefeningen en practices te doen.

Speciale openings­­korting:
je Krijgt 1.000 euro korting als je meedoet voor 15 februari 2021

 

Deze korting is onze manier om jou te bedanken voor je bijdrage aan het onderwerp van Sensual Glow. En we hopen dat het net dat zetje zal geven waardoor je het jezelf zal gunnen om die belangrijke stap te ztten.

Guusje heeft als missie om zoveel mogelijk mensen de voordelen te laten voelen van haar opleidingen, ervaringen en inzichten die ze in haar decennialamge reis heeft opgedaan. We willen op 15 februari 2021 starten met zoveel mogelijk deelnemers en we hopen dat jij er één van bent!

Reserveer je plekje voor Healing Sensuality

 

Dit is wat je krijgt 

 • Volledige toegang tot de 7 modules van Healing Sensuality
 • De extra energie van de andere deelnemers als we allemaal samen beginnen.
 • Toegang tot de Sensual Glow School omgeving
 • Een 100% tevredenheidsgarantie support afdeling
 • Levenslange toegang tot het programma

Gratis bonus: 3x Sensual Practices uit haar persoonlijke collectie

 

Guusje deelt met liefde drie van haar persoonlijk favoriete Sensual Practices.

 • Sensual Morning practise
 • Sensual Mid-day practise
 • Sensual Evening practise

5 step program

Healing Sensuality

Toegang tot het complete programma plus 5 één op één coachingsessies met Guusje over hoe jij, in jouw unieke situatie, het beste het programma kan inzetten.

€ 2999

€ 1999

‘Sometimes your joy is source of your smile, but sometimes, your smile can be the source of your joy.’

– Thich Nhat Hanh